Ένα βήμα ακόμα…

Άλλο ένα σημαντικό γεγονός προστίθεται στο ημερολόγιο του σχολείου και ενισχύει τα θεμέλια ίδρυσής του.

Πριν από μερικές ημέρες, η σχολική κοινότητα μέσα από ψηφοφορία επέλεξε το σύμβολο που θα εκφράζει από δω και στο εξής την ιδιαίτερη ταυτότητα του σχολείου· το λογότυπό του!

Με πρωτοβουλία του κ. καθ. Ελευθέριου Καραγιάννη και με την τεχνική – ψηφιακή υποστήριξη του Δ. Ι. Κυριακούλη, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες ώστε αυτή η ιδέα να γίνει πράξη. Παρά το γεγονός ότι ένα λογότυπο φαίνεται μια “απλή” και μικρών διαστάσεων δημιουργία, χρειάστηκε αρκετή προετοιμασία.

Οι μαθητές εδώ και αρκετούς μήνες πειραματίστηκαν αρκετά μέχρι να προτείνει ο καθένας τη δική του ιδέα, ενώ είχε υπάρξει σε όλα τα τμήματα ειδική εκπαίδευση για το πώς κατασκευάζεται ένα σύμβολο που θα εκφράζει μια ομάδα ανθρώπων, την σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Ηγουμενίτσας. Στην τέχνη, πάντοτε οι καλλιτέχνες αναζητούν ερεθίσματα. Οι μαθητές, έπρεπε πρώτα να παρατηρήσουν, να μελετήσουν και τέλος να αποδομήσουν τα δομικά στοιχεία ήδη γνωστών λογότυπων και ιδιαίτερα αυτών που χρησιμοποιούνται για μουσικά συγκροτήματα.

Η κινητοποίηση των μαθητών υπήρξε πολύ μεγάλη. Μέσα στην τάξη αλλά και στους διαδρόμους του σχολείου τα παιδιά αναζητούσαν τους καθηγητές που συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας για το σκοπό αυτό, προκειμένου να παραδώσουν τις προτάσεις τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι ορισμένοι μαθητές κατέθεσαν ακόμα και 2 σχέδια.

Η τελική επιλογή ήταν η πρόταση της μαθήτριας Ζωής Ντίτορα, μέσα από τη διαδικασία ψηφοφορίας με τη συμμετοχή ολόκληρης της σχολικής κοινότητας. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες για την προσπάθεια και το ενδιαφέρον τους. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου απέδειξαν ότι δεν έχουν μόνο ιδιαίτερες ικανότητες στη Μουσική αλλά και στα Εικαστικά.

Το λογότυπο του Σχολείου μας, βασισμένο στην ιδέα της μαθήτριας Ζωής Ντίτορα, από το Α1. Ορισμένοι, όταν το είδαν πρώτη φορά, παρατήρησαν πως το λογότυπο εμπερικλείει κίνηση. Μπορεί μάλιστα αν κινηθεί ζωγραφισμένο σε χαρτί, να σχηματίσει όλα τα αρχικά γράμματα του σχολείου: ΜΣΜ (Μουσικό Σχολείο Μαζαρακιάς). Λοιπόν; Όντως;