Συμμετοχή του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας στη
Χριστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση
«Χριστός γεννάται, χαρά στον κόσμο»

γράφει ο καθ.: Ελευθέριος Καραγιάννης (μουσικολόγος)

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας του σχολείου και κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από τον Πολιτιστικό και Κοινωνικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας ανταποκρίθηκε και συμμετείχε ενεργά στη χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Χριστός Γεννάται, Χαρά στον Κόσμο».

Την εκδήλωση εκτός από το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, πλαισίωσαν τα ΚΔΑΠ μΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», η χορωδία παραδοσιακής μουσικής και μικτή χορωδία «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ» και η παιδική χορωδία μουσικοφιλολογικού ομίλου Λευκάδας «ΟΡΦΕΥΣ».

Οι παραπάνω φορείς εμπλούτισαν την εκδήλωση με χριστουγεννιάτικα χορωδιακά τραγούδια, ενώ το Μουσικό Γυμνάσιο με ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο καλλιτεχνικό πρόγραμμα είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο φιλόμουσο κοινό της Ηγουμενίτσας την αξιόλογη δουλειά των μαθητών/τριών του τόσο σε επίπεδο χορωδίας όσο και μουσικών οργανικών συνόλων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών, κ. Αναστάση Γεωργίας και του κ. Καραγιάννη Ελευθερίου (υπεύθυνος συντονισμού μουσικού προγράμματος).

Συγκεκριμένα, ερμηνεύτηκαν τρία χορωδιακά κομμάτια που εκτείνονται χρονικά από την Αναγεννησιακή μουσική μέχρι παραδοσιακά κάλαντα σε δίφωνη επεξεργασία φωνών και ενόργανης συνοδείας σε ενορχήστρωση του κ. Καραγιάννη Ελευθερίου. Ο τελευταίος είχε και την ερμηνεία και επιμέλεια των πέντε οργανικών χριστουγεννιάτικων κομματιών για σύνολα ξύλινων πνευστών (τρίο κλαρίνων και ντουέτο σαξόφωνο-κλαρίνο). Ακολούθησε μία πιανιστική διασκευή (για τρεις πιανίστες) με μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ένα ντουέτο για σαξόφωνο και πιάνο από τους καθηγητές κ. Καραγιάννη Ελευθέριο και κ. Αναστάση Γεωργία. Στο χορωδιακό μέρος στη συνοδεία πιάνου συμμετείχε η καθηγήτρια πιάνου κ. Καφανταρίδου Αγνή και το μέρος της προετοιμασίας στα κλαρίνα έκανε ο καθηγητής κλαρίνου κ. Ανηλιώτης Γεώργιος.

Τόσο ο φορέας διοργάνωσης όσο και το κοινό αγκάλιασαν με θέρμη την εκδήλωση και ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην ερμηνεία των μαθητών/τριών του Μουσικού Γυμνασίου, δεσμευόμενοι από κοινού και σε επόμενες μελλοντικές εκδηλώσεις ανάλογου υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

Διαδικτυακή ανάρτηση:
Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, Xριστουγεννιάτικη Μουσική Εκδήλωση “Χριστός
γεννάται, χαρά στον κόσμο”, Δημοσιεύτηκε 20 Δεκεμβρίου 2023