Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, οι εγγραφές των νέων μαθητών συνεχίζονται μέχρι την 31/5/2024

Το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με έδρα την Μαζαρακιά Θεσπρωτία διανύοντας το 3ο έτος της λειτουργίας του, μέσω της εξωστρέφειας, των δράσεων του και των συμμετοχών του σε Πανελλήνια και όχι μόνο, φεστιβάλ, διαμορφώνοντας μια σχολική κουλτούρα συνεργατικότητας, παραγωγής πολιτισμού και γνώσης έχει πλέον καθιερωθεί στην τοπική μας κοινωνία ως ένας θεσμός με μεγάλη αποδοχή, γι ́ αυτό οι αρχικοί 11 μαθητές του σχολ. έτους 2021-2022 τείνουν να προσεγγίσουν τους 100 κατά το σχολ. έτος 2024-2025 μαζί με τις Λυκειακές τάξεις, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου: Στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου εγγράφονται μαθητές, απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων, ύστερα από επιλογή, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις ούτε να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο εκ των προτέρων. Η διαδικασία επιλογής διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 15 μέχρι 30 Ιουνίου. Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν μια αίτηση (βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου), χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά, στο Μουσικό Γυμνάσιο μέχρι 31 Μαΐου. Τα θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές για την εγγραφή τους στην Α’ τάξη είναι: Ρυθμός, Φωνητική ικανότητα, Διάκριση ηχοχρωμάτων και προαιρετικά ένα Μουσικό όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό). Οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη γίνονται σύμφωνα με τον πίνακα εισαχθέντων κατά τις εξετάσεις επιλογής και πραγματοποιούνται από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου.

Στο σημείο αυτό αξίζει να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που είχαν την ικανότητα να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητα και προσφορά του νεοϊδρυθέντος Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας και να το στηρίξουν σε επίπεδο δωρεάς μουσικών οργάνων, το Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, την οργάνωση Πάνος & Χρυσηίδα από τον Άλιμο Αττικής, τη VodafoneShop Ηγουμενίτσας.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τη νέα δημοτική αρχή της Ηγουμενίτσας, η οποία προέβη στην πλήρη κάλυψη της υλικοτεχνικής μας υποδομής και στον άμεσο σχεδιασμό της επέκτασης των υφιστάμενων σχολικών μας κτηρίων. Τέλος άξιοι συγχαρητηρίων για την προσφορά τους στο σχολείο είναι οι εκπαιδευτικοί του, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης εργαζόμενοι πολλές φορές απογεύματα, Σαββατοκύριακα, αργίες κατάφεραν να αποτελεί σήμερα το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας ένας φάρος πολιτισμού και γνώσης, χωρίς γραμματειακή υποστήριξη, χαμηλά αμειβόμενοι, χωρίς σταθερότητα της θέσης τους.

Για οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2665095617, κιν. 6944625415 ή στο mail:  mgymigoum@sch.gr ή και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου: https://gym-mous-igoum.thesp.sch.gr/

Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα προνομιακό σχολείο που αξίζει την προτίμησή σας!