Αθλητικές δραστηριότητες του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας για την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

γράφει ο καθ. Ελευθέριος Καραγιάννης (μουσικολόγος)

Το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, πραγματοποίησε την Τρίτη 4-10-2022 τις παρακάτω δράσεις, με σκοπό την εμπέδωση από τους μαθητές/τριες της σημασίας της άθλησης στην σωματική και ψυχική υγεία, στην ευγενή άμιλλα, στην αλληλεγγύη και στην συνεργατικότητα.

-Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το Ολυμπιακό ιδεώδες από τους μαθητές/τριές μας, όπου βραβεύτηκαν τα καλύτερα έργα από κάθε τμήμα.

Διάλεξη από την προσκεκλημένη του σχολείου μας, υποψήφια διδάκτωρ Διαιτολόγιας κα. Αλεξάνδρα Βιρβίλη , την οποία ευχαριστούμε, με θέμα τη σημασία της υγιεινής και  ισορροπημένης  διατροφής στους εφήβους.  

Ακολούθησε σόλο εκτέλεση του Ολυμπιακού ύμνου από τη σοπράνο και εκπαιδευτικό του σχολείου μας κα. Ζώη Αναστασία συνοδεία πιάνου από την εκπαιδευτικό κα. Ζαρκάδα Μαρία και σαξοφώνου από τον εκπαιδευτικό κ. Καραγιάννη Ελευθέριο.

Με την παρουσία τους τίμησαν το σχολείο μας οι προπονήτριες στίβου του Γ.Σ. Πρωτέα  Ηγουμενίτσας, του οποίου τη διοίκηση ευχαριστούμε θερμά, Μπέζα Σαββίνα και Χασκή Ερμιόνη.  Στο γήπεδο ποδοσφαίρου του σχολείου μας, οι μαθητές/τριες αφού ενημερώθηκαν από τις προπονήτριες για τα αθλήματα του στίβου, έλαβαν μέρος σε αγωνίσματα.

γήπεδο 1

Στη συνέχεια ακολούθησε πρωτάθλημα μπάσκετ μεταξύ των τμημάτων του σχολείου και η αθλητική ημέρα έκλεισε υπό τους ήχους του κλαρίνου με έναν μεγάλο κυκλικό χορό καθηγητών μαθητών.